رادیو افکار مردم

چالش‌های میزبانی عربستان در جام‌ جهانی ۲۰۳۴

ورزش
شریک سازید:

ده سال مانده به زمان برگزاری جام جهانی فوتبال درعربستان سعودی، این کشور مشغول گسترش و بهبود زیرساخت‌های خود برای میزبانی از بزرگترین فستیوال فوتبال ملی در جهان است.

جایی که حکومت پادشاهی باید استادیوم‌ها، هتل‌ها و شبکه‌های حمل و نقل خود را به شکل قابل توجهی بهبود و گسترش دهد. خبرگزاری فرانسه در گزارشی به این مسئله پرداخته و اضافه می‌کند که زیرساخت‌ها دغدغه اصلی این پادشاهی نفت‌خیز نفت است، تنها کاندیدای برگزاری جام جهانی ۲۰۳۴ که به زودی رسما این میزبانی را از سوی فیفا دریافت خواهد کرد. 

عربستان صادرکننده نفت خام فاقد منابع نیست اما برای تلطیف وجهه خود به عنوان یک کشور محافظه‌کار و اسلام‌گرای افراطی تلاش می‌کند با جذب سرمایه‌گذار خارجی این نقیصه را برطرف کند. 

این کشور با سرمایه هنگفت ۵۰۰ میلیارد دالر در پروژه شهری آینده‌نگر و بلندپروازانه نئوم می‌خواهد تصویری از آینده را ارائه نماید. صرف نظر از اینکه این ایده جاه‌طلبانه تا چه اندازه عملی و اجرایی خواهد بود، بیشتر نمایانگر تمایل ولیعهد ماجراجوی سعودی برای نمایش و جلب توجهات جهانی است. 

برای میزبانی جام جهانی ۲۰۲۴ عربستان به ۱۴ ورزشگاه با ظرفیت دست‌کم ۴۰ هزار نفر نیاز خواهد داشت تا بتوانند پذیرای ۴۸ تیم حاضر در جام جهانی باشند اما در حال حاضر تنها دو ورزشگاه آماده هستند؛ استدیوم ملک عبدالله در جده و استدیوم بین‌المللی ملک فهد که در ریاض در حال بازسازی است. 

این کشور که دارای لیگ فوتبال معتبری است حدود ۳۰ زمین دیگر هم دارد اما بیشتر آنها قدیمی، کوچک و یا احاطه شده توسط پیست‌های دو و میدانی هستند که دیگر در دنیای فوتبال مرسوم نیستند. 

یکی از مقامات فدراسیون فوتبال عربستان به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «ما هنوز ده سال در پیش داریم که در طی آن وضعیت استدیوم‌ها به طور اساسی تغییر خواهد کرد.» او که نخواست نامش فاش شود، افزود: «این یک چالش بزرگ است، اما ما بر آن غلبه خواهیم کرد.»

علاوه بر جام جهانی فوتبال، این کشور بیابانی با جمعیت ۳۲ میلیون نفر میزبان جام ملت های آسیا ۲۰۲۷، بازی های آسیایی زمستانی ۲۰۲۹ و همچنین بازی‌های آسیایی ۲۰۳۴ نیز خواهد بود. برگزاری بازی‌های زمستانی در این کشور بیابانی و کویری انتقاد طرفداران محیط زیست را به همراه داشته اما پادشاهی سعودی می‌خواهد بدون توجه به این انتقادات تمام این فرآیندها را به مدد دالرهای نفتی طی کند. 

قطر همسایه، که میزبان اولین جام جهانی در خاورمیانه در سال ۲۰۲۲ بود، قبل از این رویداد تا ۲۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری کرد که زیرساخت های مربوطه را نیز شامل می شود.

عربستان سعودی در حال حاضر ساخت دو استدیوم جدید را آغاز کرده است: استدیوم بین المللی ملک فهد در قیدیه، پروژه‌ای بزرگ در خارج از پایتخت، و استدیوم دیگری در شهر دمام، در شرق کشور. هر دو این استدیوم‌ها قرار است طی دو سال دیگر افتتاح شوند.

بازدیدها: 165